Menu
+40 256 22 06 92

Rinoplastia

Ce este rinoplastia?

Cui se adreseaza aceasta interventie?

Ce să eviţi înainte de operaţie?

Interventia

Postoperatoriu

 

Ce este rinoplastia(corectie nas)?

Rinoplastia este o operaţie estetică de înfrumuseţare a nasului, pentru a-l aduce să fie mai armonios cu trăsăturile faciale.

[ Sus ]

Cui se adreseaza aceasta interventie?

Interventia se adreseaza persoanelor care sunt sănătoase, care nu fumează în cantitate mare şi care au dorinţe şi aşteptări realistice asupra posibilului rezultat.

[ Sus ]

Ce să eviţi înainte de operaţie?

  • Fumatul trebuie redus cât se poate de mult, sau ideal este de a se renunţa înainte de operaţie.
  • Sunt de evitat consumul de alcool cu câteva zile înainte de intervenţie
  • Opriti tratamentele cu  unele medicamente care ar putea creşte riscul de sângerare, şi anume: antiinflamatoare nesteroidiene cum sunt ibuprofenul, nurofenul, ketonalul, aulinul, timp de aproximativ 14 zile înainte de operaţie.
  • Este interzis să se consume aspirină, Trombostop, Aspenter, Sintrom, Aristra sau alte medicamente care diluează sângele. Unele alimente sau vitamine cum ar fi Vitamina E, Ginkgo Biloba, Omega 3 sau ceaiul verde pot să crească riscul de sângerare.

[ Sus ]

Interventia:

Rinoplastia se face sub anestezie generala sau sub anestezie locala combinata cu o anestezie intravenoasa usoara. Operatia dureaza aproximativ 1 ora, procedurile mai complicate pot dura mai mult. In timpul operatiei, pielea nasului se separa de os si cartilaj, care sunt apoi sculptate in forma dorita.

Dupa operatie, pe piramida nazala se pune o atela, care se mentine de regula 7 zile. Narile se acopera cu mese timp de 24 de ore.

[ Sus ]

Postoperatoriu:

Atela de pe nas, cel mai adesea este îndepărtată după o săptămână. Nasul reacţionează la intervenţia chirurgicală prin apariţia edemului (umflăturii), astfel încât imediat după operaţie vor fi prezente vânătăi în jurul ochilor, iar pleoapele de jos vor fi umflate.  Aproximativ la o lună de la operaţie 80% din umflătura nasului a dispărut. Pe parcursul următoarelor luni nasul treptat începe să se dezumfle.
Revenirea după rinoplastie este lentă în ceea ce priveşte porţiunea ce se dezumflă. Din cauza aceasta trebuie aşteptat luni de zile, până la un an, pentru a se vedea rezultatul final.

Corectarea nasului poate fi acum mai simpla!

[ Sus ]