Menu
+40 256 22 06 92

Transplantul de par-scalp

Ce este transplantul de par?

Cui se adreseaza aceasta interventie?

De ce barbatii sunt cei mai predispusi la Alopecie?

Procedura

Postoperator

Concluzii

Cum se desfasoara transplantul de sprancene?

 

Ce este transplantul de par?

Transplantul de par consta din recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de par impreuna cu radacina lor, din zone in care parul este permanent prezent (regiunea posterioara a pielii capului si tample), si introducerea lor in mici orificii practicate in pielea capului in zona dorita de pacient. Aceasta interventie este practicata de peste un sfert de secol iar succesele obtinute au facut din ea una din cele mai solicitate operatii estetice.

[ Sus ]

Cui se adreseaza aceasta interventie?

Transplantul de par se poate face clientilor intre 18 si 65 de ani

[ Sus ]

De ce barbatii sunt cei mai predispusi la Alopecie?

De departe cea mai frecventa cauza a pierderii parului la barbati este “Androgenetic Alopecia” sau chelia “comuna”. Androgenetic Alopecia este cauzata de hormonul masculin dihydrotestosteron (DHT), care actioneaza asupra foliculilor de par de pe scalp susceptibili genetic si ii determina sa devina progresiv mai mici si în cele din urma sa dispara. Alte cauze pot fi stresul, bacteriile scalpului, nutritia deficitara, dezechilibrul hormonal, prejudiciul si febra mare.

[ Sus ]

Procedura:

Intreaga procedura necesita doar anestezie locala si din acest motiv nu vei fi nevoit sa ramai internat in cadrul clinicii. Foliculii sunt extrasi unul cate unul din aria de donare cu instrumente micro-chirurgicale care au un diametru mai mic de 1mm si se implanteaza in zona pregatita sa primeasca, fara incizii si fara durere. Implantorul plaseaza parul in profunzimea si in unghiul potrivit, astfel incat parul tau sa arate absolut natural.

Postoperator:

  • Spalarea parului va fi evitata in primele 5 zile postoperator. Dupa aceasta perioada, se recomanda spalarea frecventa a parului, pentru a reduce foliculita, seboreea si tendinta de pierdere a parului.
  • Capul va fi mentinut în pozitie ridicata, cu trunchiul la un unghi de 45°, cel putin în timpul primei nopti.
  • Se recomanda evitarea activitatilor fizice excesive pentru o saptamâna si a consumului de alcool pentru 2 zile pre- si postoperator

[ Sus ]

Concluzii:

Transplantul de par ofera pacientului o corectie permanenta. Dupa o anumita perioada de la interventie (în medie 2-6 saptamâni), firele de par transplantate cad, în cadrul unui proces normal de adaptare la noile conditii de vascularizatie, dupa care îsi reiau procesul normal de crestere. Pacientul nu trebuie sa se sperie de acest episod tranzitor.

[ Sus ]

Cum se desfasoara transplantul de sprancene?

In timpul procedurii se rade parul de la spatele capului, apoi se extrag de aici foliculi pilosi ce se implanteaza prin mici incizii deasupra ochilor (cam 350 de foliculi pentru fiecare spranceana), la anumite unghiuri ce vor determina felul in care va creste firul de par.

In urmatoarea luna, parul implantat va cade, dar va creste din nou din folicul 2 luni mai tarziu.

[ Sus ]